Plataforma per la Llengua ha detectat 87 casos de discriminacions lingüístiques a les administracions de l'estat espanyol des de l'any 2007 als territoris de parla catalana.

D'aquests 87, 37 es van produir entre el juliol del 2013 i finals del 2015, segons l'informe "Si hablas en catalán, se suspende el juicio", i 50 entre 2007 i 2013. Segons Plataforma, el recull mostra les agressions o discriminacions greus amb vulneració de la llei pel motiu d'emprar el català o voler exercir els drets d'ús del català emparats per la llei davant l'administració pública. La presentació ha tingut lloc la mateixa setmana que l'eurodiputada valenciana Marina Albiol (EU) exposarà aquest dijous alguns dels casos a la comissió de Llibertat Civil, Justícia i Assumptes Interiors del Parlament europeu.

L'informe segueix el presentat anteriorment "En español o nada, 40 casos greus de discriminació lingüística a les administracions públiques", del juny del 2013. Per fer visible la localització geogràfica de les discriminacions en el marc dels territoris de parla catalana de l'estat espanyol, s'ha presentat un mapa interactiu que geolocalitza cada cas.