Desenes de vols cancel·lats a l'Aeroport de Barcelona-el Prat, i un centenar al conjunt de l'Estat han estat un dels resultats de la vaga dels controladors aeris francesos aquest dilluns, segons la informació recollida per AENA.

Els vols que s'han anul·lat són els que tenen França com a destinació o han de sobrevolar l'espai aeri francès, i les cancel·lacions, segons les mateixes fonts, afecten diverses companyies aèries.

L'anul·lació d'aquests vols ha fet que s'aglutinin més persones del que és habitual a les terminals de l'aeroport barceloní, i són les mateixes companyies les que estan buscant solucions per als viatgers afectats. Segons ha informat a Efe una passatgera afectada que està bloquejada a Londres des d'ahir a la tarda, la companyia Vueling els ha informat que fins dijous no hi haurà vols amb destinació a Barcelona, i que els buscaran un hotel fins que puguin volar i es normalitzi la situació.

El sindicat francès convocant de la protesta, Enginyers de Control de la Navegació Aèria (UNSA-ICNA), es queixa, sobretot, de la reducció del nombre de controladors en un moment en què totes les previsions de trànsit indiquen perspectives de creixement importants.

Les companyies aèries han cancel·lat aquest dilluns un terç dels vols als aeroports de París-Orly i Marsella, i el 20% en els de Beauvais, Lió i Niça. L'Aviació Civil francesa ha reconegut que l'aturada estava sent "molt seguida", i això causava, a més d'anul·lacions, retards importants.