El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha demanat al president del govern en funcions, Mariano Rajoy, que en lloc de ser "responsable" al setembre ho sigui al març, perquè unes noves eleccions només "tensarien" més la situació, i el tauler polític seria molt semblant. Segons Rivera, quan queda poc més d'un mes per convocar nous comicis, és "inadmissible" que Rajoy insisteixi a bloquejar la legislatura i no permeti al seu equip negociar amb PSOE i C's.

En aquest context de negociacions, Rivera no ha contestat si se sent traït per la possible reunió que mantindran els líders del PSOE i Podem en els pròxims dies, Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, tot i haver decidit que anirien junts a totes les reunions, i ha subratllat que cada partit "decideix com actuar" i amb qui relacionar-se. A més, creu que el partit morat només busca el "desacord", com el PP. Tot i així, ha recalcat que PSOE i Ciutadans van pactar que si l'acord subscrit entre ambdós es volia modificar hauria de ser amb el "consentiment" de totes dues formacions, i que el pacte continua endavant tret que els socialistes el trenquin i "s'aliïn amb els populistes".

Rivera ha explicat que busquen una reunió de treball a tres bandes (PP, PSOE i Ciutadans) en què l'objectiu sigui posar en marxa les mesures que necessita Espanya, i no parlar "de cadires".

No entén, en aquest sentit, que el PP carregui contra Sánchez per reunir-se amb Puigdemont, o que ajuntaments del PSC siguin a Municipis per la Independència i alhora el PSOE els vulgui de socis de govern.