Els Mossos d'Esquadra veuen com a principal hipòtesi de l'accident de Freginals (Montsià) de diumenge passat que el conductor, que continua hospitalitzat en estat crític, es va adormir o es va despistar abans de fer un cop de volant, i afirmen que les tretze estudiants mortes anaven sense cinturó.

El comissari de Mobilitat dels Mossos d'Esquadra, Miquel Esquius, va explicar que la hipòtesi que pren més força és que el conductor, de 62 anys d'edat, va fer un cop de volant perquè es va adormir o perquè es va distreure, per motius que s'investiguen, ja sigui perquè algun passatger li va fer algun comentari o perquè va consultar el telèfon mòbil.

L'accident que va tenir lloc la matinada de diumenge passat va causar la mort de tretze estudiants estrangeres, que ja han estat identificades científicament, fet pel qual la jutge d'Amposta que investiga el sinistre ja ha autoritzat la repatriació de deu dels cadàvers i preveu facilitar la de les tres noies que queden -dues de nacionalitat alemanya i una d'austríaca-, un cop hagi completat l'informe requerit en aquests casos.

Una vegada autoritzada pel jutge, per procedir a la repatriació de les víctimes de l'accident d'autobús s'exigeix el compliment d'uns protocols internacionals de seguretat que supervisa el departament de Sanitat Exterior, dependent de la Delegació del govern central a Catalunya, que ahir va complimentar els tràmits perquè una víctima francesa pogués ser repatriada ahir i tres italianes ho puguin ser durant el dia d'avui.

El conductor, al qual els Mossos d'Esquadra li atribueixen un total de tretze delictes d'homicidi imprudent, encara està hospitalitzat en estat crític a causa de les lesions que se li van detectar hores després de l'accident.

Els Mossos han demanat informació sobre el telèfon mòbil del conductor, per tal de comprovar si el va utilitzar abans de fer el cop de volant, tal com procedeixen en la majoria de casos d'accidents semblants.