Almenys 69 persones van morir

i 290 van resultar ferides, moltes de les quals dones i nens, en un atemptat suïcida en un parc po-

pular de la ciutat oriental pakista-

nesa de Lahore. L'atac, el pitjor des de l'assalt talibà a l'escola de Pes-

hawar (al nord del país) en què van

morir 125 alumnes el 2014, va sacsejar el Pakistan en un mo-ment d'un cert optimisme per la

reducció de la violència arran d'u-

na operació militar a les zones tribals.

El grup islamista que va assumir l'autoria dels atemptats, Jamaat- ul-Ahrar, una escissió del principal grup insurgent, Tehrik-i-Taliban Pakistan (TiTP), va indicar en un comunicat que l'atac anava dirigit "contra els cristians que celebraven la Pasqua" a Lahore, la capital de l'estat del Panjab. El suïcida va fer explotar les bombes que duia a l'aparcament del parc Gulshan Iqbal, a la rodalia d'una zona de joc infantil, entorn de les 19.00 hora local (14.00 GMT). El parc era ple de famílies que hi havien anat a passar la tarda de diumenge, com és habitual els caps de setmana, especialment en els mesos previs a l'arribada de l'estiu sufocant. El porta-veu governamental del districte on va passar l'atemptat, Imran Maqbool, va indicar a Efe que el nombre de morts era de 69, mentre que el de ferits se situava en uns 290. Maqbool no va poder concretar l'estat dels ferits ni si hi havia nens entre les víctimes.

Les televisions locals mostraven imatges de caos al lloc dels fets, amb un fum intens i equips de res- cat buscant-hi supervivents i trans- portant els ferits a les ambulàncies. També emetien imatges de moltes persones a les portes dels hospitals a la recerca dels seus familiars.

"Reclamem la responsabilitat per l'atac contra els cristians que celebraven la Pasqua", va dir el portaveu del grup islamista Jammat-ul-Ahrar, Ehansullah Ehsan, al diari pakistanès The Express Tribune. Ehsan va indicar que l'a- temptat forma part de la cadena d'atacs d'aquest any batejada Saut- ul-Raad (la veu del tro) i que con- tinuarà al llarg del 2016. El govern provincial del Panjab va informar en el seu compte de Twitter que havia declarat l'estat d'emergència als hospitals de la ciutat i va organitzar transports per portar-hi donants de sang. Els serveis d'emergència tractaven d'identiÞcar els cossos de les víctimes.