El secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, va reptar els diputats de CDC que, si volen fer "creïble" el seu "retorn a la centralitat", votin en contra de la moció de la CUP que reclama desobeir el Tribunal Constitucional (TC). En una entrevista, Espadaler assegura que la moció de la CUP, que demana desatendre la suspensió cautelar, decretada pel TC, de la declaració d'inici del procés cap a la independència aprovada el 9 de novembre pel Parlament, és una "oportunitat única" per a CDC per desmarcar-se dels posicionaments més "radicals".

Després que CDC i Junts pel Sí (JxSí) sumessin forces el 9-N amb la CUP per aprovar la declaració de ruptura, ara la CUP els "serveix en safata una oportunitat d'or per rectificar" i renegar d'un text que "trencava amb l'Estat de Dret i situava Catalunya lluny d'Europa". "Si voten en contra, els aplaudirem, perquè això ens situarà de nou dins dels límits d'un Estat de Dret i del respecte a la legalitat. Si vol centrar-se, el que ha de fer Convergència és votar en contra de la moció", reflexiona.

Per a Espadaler, les recents declaracions d'Artur Mas, que va assegurar que no calia considerar la nova CDC com un partit "estrictament independentista", o de Josep Rull, que va dir que en el partit hi caben els que votarien "no" a la independència de Catalunya, semblen indicar que els seus antics socis de federació busquen un "retorn cap a la centralitat".