L'empresari Enrique Ortiz va admetre que va finançar de forma il·legal el PP en la campanya de les eleccions generals de 2008 a través de pagaments ficticis a l'empresa de la xarxa Gürtel a València Orange Market i va demanar que, davant d'aquest reconeixement dels fets, se li apliqui l'atenuant de "confessió tardana".

Ortiz va reconèixer els fets en el seu escrit de defensa presentat després de la decisió del jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata d'obrir judici oral a 20 acusats, entre ells 5 excàrrecs del PP, per delicte electoral i falsedat en les eleccions autonòmiques i municipals del 2007 i les generals del 2008 i per delicte fiscal.

El constructor manifesta estar "d'acord" amb les acusacions contra ell i demana que se li rebaixi a 15 mesos la pena de 4 anys de presó que li demanava la Fiscalia Anticorrupció per l'atenuant de "confessió tardana".

Pel que fa a les responsabilitats civils que se li reclamen en aquesta causa, la defensa d'Ortiz, que està, a més, imputat en tres peces del cas Brugal -les relacionades amb trames de presumpta corrupció al voltant de la recollida d'escombraries a la Vega Baixa, l'urbanisme a Alacant i el pla Rabasa- recorda que ja ha abonat els 40.133 euros que li requeria el jutge en l'acte d'obertura de judici. En el seu escrit d'acusació, amb el qual ara es mostra "d'acord" Ortiz, la Fiscalia sosté que el constructor "va abonar una part de les despeses del PPCV amb per a la campanya de les Eleccions Generals de 2008" amb 348.115 euros.

"Per donar cobertura formal a aquestes entregues, Orange Market S.L. va elaborar diverses factures que suposaven la prestació de serveis per la seva part a la societat Enrique Ortiz i Fills Contractista d'Obres", conclou Anticorrupció. La Fiscalia demana per als 5 excàrrecs del PP valencià 7 anys i 9 mesos de presó, en el cas de Ricardo Costa, Vicente Rambla, Cristina Ibáñez i David Serra; i 6 mesos i 650 euros de multa per Yolanda García, així com multes que ascendeixen a 6.600 euros. Entre els 20 acusats hi figuren, a més, responsables d'empreses i treballadors de la trama Gürtel com el presumpte capitost Francisco Correa, Pablo Crespo, el propietari de l'empresa Orange Market, Álvaro Pérez Alonso "El Bigotes" i José Ramón Blanco Balín, exvicepresident de Repsol.

Segons De la Mata, la investigació permet concloure l'existència d'una forma de pagament de caràcter dual per part del PP valencià, ja que va abonar una part amb diners oficials i l'altra part presumptament en diners "amb fons aliens al circuit econòmic financer oficial (diners en B denominat Barcelona; aquestes quantitats engrossirien l'anomenada Caixa B d'Orange Market i la del grup)".

El jutge creu que els membres del PPCV imputats van contractar Orange Market "amb el propòsit d'obtenir major desplegament en el procés electoral, tant en les eleccions del 2007 com en les del 2008", serveis que van abonar "de manera irregular, en part en efectiu i en part a través de tercers".

Així, en les eleccions del 2007 Orange Market va cobrar 1,1 milions per les autonòmiques i 78.878 per les locals, i per les generals va obtenir 801.810 euros, sense que els serveis prestats fossin "objecte de facturació, comptabilització i declaració tributària". La Fiscalia creu que l'expansió del Grup Correa a València "tenia com a finalitat aprofitar les possibilitats de negoci mitjançant l'accés a determinades persones que desenvolupaven la seva activitat política en aquella comunitat, amb l'objectiu d'aconseguir una posició avantatjosa en l'adjudicació de contractes en actes del partit, de l'administració o entitats dependents".