El 70% dels docents han patit almenys una agressió, segons la USTEC

09.04.2016 | 00:00

El 69,8 % dels docents que ha contestat una enquesta realitzada pel sindicat USTEC ha reconegut haver patit algun tipus d'agressió física, verbal o amenaça al llarg de la seva vida professional en escoles públiques de Catalunya.
El resultat de l'enquesta, en què han participat 809 docents i personal de suport de centres educatius de tot Catalunya, es va presentar ahir en roda de premsa a Barcelona per Xavier Díez, membre de la secretaria de Política Educativa d'USTEC, i pel portaveu del sindicat, Ramon Font.
Les agressions físiques poden arribar a afectar el 20 % del total de professionals que considera que han patit alguna agressió, encara que només el 4,5 % creu que en el seu centre ocorre sovint o molt sovint, "cosa que porta a pensar que es produeixen en moments puntuals de la vida laboral", va indicar Díez.
Els dos representants sindicals van destacar que del resultat de l'enquesta es dedueix que la "segregació escolar" per raons socioeconòmiques "és un dels principals factors de risc que potencien les agressions", en donar-se una diferència de 22 punts entre Barcelona ciutat (79 % dels enquestats asseguren haver patit una agressió) i les comarques de Lleida (57 %). "L'escola concertada segrega fins i tot en barris pobres, com Roquetes", al districte de Nou Barris, de Barcelona, va afirmar Font.
El portaveu d'USTEC va afegir que entendre aquest factor socioeconòmic "donaria la raó a les persones enquestades que veuen com a principal causa de les agressions (97,7 %) les dificultats de les famílies per educar els fills i la seva situació personal".
Les dades de l'enquesta indiquen que als centres públics catalans existeix una violència de baixa intensitat, com faltes de consideració o respecte, més quotidiana, i una altra, d'alta intensitat, com les agressions físiques, que és esporàdica.
Les agressions més greus, les físiques, es donen, segons l'estudi, amb més freqüència a primària (47 %) i les de baixa intensitat, a secundària (49 %).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

El PSOE acorda l´abstenció a Rajoy i posa fi als deu mesos de bloqueig

El PSOE acorda l´abstenció a Rajoy i posa fi als deu mesos de bloqueig

La resolució va ser ratificada per 139 vots a favor, mentre que 96 dirigents es van mantenir...

Mas exhorta Rajoy a recuperar ´els ponts de diàleg´ amb Catalunya

Mas exhorta Rajoy a recuperar ´els ponts de diàleg´ amb Catalunya

L'expresident demana al líder del PP que revisi el document de les 23 demandes catalanes

Un total de 69 interns del CIE de la Zona Franca es declaren en vaga de fam

Un total de 69 interns del CIE de la Zona Franca es declaren en vaga de fam

Els interns es van instal·lar al pati de l'equipament com a mostra de rebuig

Enllaços recomanats: Premis cinema