Activistes de Greenpeace es van manifestar a Varsòvia contra els plans del govern polonès de fer tales a Bialowieza, un dels últims boscos verges d'Europa, i per demanar la protecció dels espais naturals a Polònia.

Membres d'aquesta organització van desplegar una pancarta sobre la façana del ministeri de Medi Ambient en què van demanar que s'ampliï la condició de parc nacional a tota l'extensió que ocupa el bosc de Bialowieza.

El mes passat, l'executiu polonès va aprovar tales en algunes parts de Bialowieza, al nord-est de Polònia, davant l'avanç d'un tipus d'escarabat que amenaça els troncs dels arbres i els mata.

Bialowieza, inscrit a la Llista del Patrimoni Mundial de la Unesco el 1979, es divideix entre Polònia i Bielorússia, i té boscos arcaics de fulla perenne i caduca. És únic en el seu gènere per a la conservació de la biodiversitat i acull la població més gran de bisó europeu, espècie animal emblemàtica de la regió.

El 1919, després de la sagnia de la Primera Guerra Mundial, va morir el darrer bisó del parc, si bé l'espècie va ser reintroduïda amb èxit dos anys més tard.