El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, es va mostrar partidari d'explorar una confluència amb IU per concórrer junts en cas que hi hagi noves eleccions generals, tot i que va reconèixer que, fins ara, les posicions dels dos partits han estat "distants".

"Crec que he de parlar amb Alberto Garzón. És difícil, és complex, però crec que ens devem aquesta conversa", va afirmar Iglesias amb referència a aquesta possible convergència amb IU en declaracions als periodistes als passadissos del Congrés.

El líder de Podem no va voler pronunciar-se sobre quina podria ser la fórmula d'aquesta possible aliança, però va insistir que cal obrir la interlocució amb Garzón.

"Cal parlar, és difícil. Les posicions fins ara han estat distants, però sóc partidari d'obrir aquest diàleg", va assenyalar.

El portaveu de Podem al Congrés, Iñigo Errejón, també va defensar sondejar vies de col·laboració amb IU en considerar que "el full de ruta és la transversalitat i construir una majoria popular nova". "Per a això no sobra ningú i són benvinguts aquells que volen enfortir les candidatures del canvi", va sostenir.

Sobre si IU hauria d'aparèixer al nom d'una eventual llista electoral compartida, Errejón va assegurar: "no es tracta de fer sopes de sigles o sumes de sigles, que d'aquestes n'hem fet moltes durant anys".

"Sinó una candidatura transversal de canvi en què, per descomptat, encara falta molta gent que també és a IU i que pot ser un gran actiu per al canvi", va afegir Errejón.

Després de recordar que ja van intentar sense èxit construir una majoria popular amb IU a les eleccions anteriors, Errejón va reiterar la disposició a "estendre la mà a molts actius que poden sumar" per incrementar els cinc milions de vots que Podem va aconseguir el 20 de desembre.

El dirigent de Podem va posar èmfasi que si hi ha nous comicis, en una candidatura de canvi "falta gent i hi ha molts territoris en què es pot enfortir amb persones i propostes".

"No creiem que a aquesta candidatura el que li faltin siguin sigles, sinó moltes persones que la facin més forta", va subratllar Errejón.