Pugen a prop de 700 els afectats pel brot de gastroenteritis per aigua envasada

Segons la Generalitat, el nombre d'intoxicats per Eden Spring avui s'incrementarà

17.04.2016 | 00:00
Una màquina d´aigua envasada distribuïda per Eden Spring
Una màquina d´aigua envasada distribuïda per Eden Spring

El nombre d'afectats pel brot de gastroenteritis transmès per consum d'aigua envasada per l'empresa Eden Spring Espanya ha pujat a 678, segons va informar ahir el Departament de Salut. Els intoxicats són treballadors de diverses empreses ubicades a Barcelona i a la seva àrea metropolitana. El nombre de casos, però, pot incrementar-se durant les pròximes hores i de cara a demà "anirà a la baixa", segons fonts de Salut, que recull dades dels serveis sanitaris que atenen les persones intoxicades.
El brot, que va començar l'11 d'abril, és, en principi, de caràcter lleu: només hi ha una persona ingressada en un centre sanitari i la seva evolució és favorable. Els inspectors de l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) estan analitzant la composició de l'aigua que subministra Eden per determinar quin microorganisme infecciós l'ha contaminada. Les persones afectades per aquesta intoxicació lleu van començar els símptomes entre l'11 d'abril i ahir, que consiseixen en nàusees, vòmits, dolor abdominal, diarrea, febrícula -febre lleugera- i algun cas amb febre alta, de 38,9 graus.
El quadre clínic de la intoxicació és lleu i remet en unes 48 hores. Tot i que ahir es va registrar el "pic de la intoxicació, demà [és a dir, avui] seguirà creixent el nombre d'afectats i de cara a dilluns anirà a la baixa".
Els serveis de salut pública del Departament de Salut i de l'ASPCAT estan duent a terme la investigació epidemiològica corresponent dels casos i desplegant un seguit d'actuacions de cara a controlar el possible brot. Segons va indicar el Departament, en concret s'estan fent les inspeccions oportunes per verificar la retirada dels lots afectats i recollir tota la informació de les empreses afectades i de l'empresa distribuïdora. Se'n recullen les mostres per analitzar-les amb l'objectiu de verificar-ne la qualitat sanitària i també s'estan fent enquestes epidemiològiques a les persones afectades i una presa de mostres per a anàlisi clínica.
Per la seva banda, l'embotelladora Eden Spring Espanya està fent una retirada preventiva de sis lots d'ampolles d'aigua provinent de la deu Font d'Arinsal d'Andorra a l'àrea de Barcelona i Tarragona. Divendres, en un comunicat, l'empresa va detallar que els lots contenen 6.158 ampolles, que s'havien repartit a 925 clients.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Mor un camioner a Castella i Lleó a l´explotar-li una roda mentre la canviava

La víctima, de 49 anys, va quedar atrapat sota el seu vehicle quan la roda va fer explosió

Què diuen les portades en paper d´aquest dijous?

Què diuen les portades en paper d´aquest dijous?

Fem un cop d'ull als titulars més destacats que podràs trobar als quioscos

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Una instructora de ioga assegura que el candidat del partit republicà a ocupar la Casa Blanca la...

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va explicar en una entrevista a la revista...

Enllaços recomanats: Premis cinema