Diagnosticat el primer cas de microcefàlia relacionat amb el virus Zika

El virus l´ha contret una dona embarassada i ha afectat l´embrió; ella vol seguir endavant amb l'embaràs

05.05.2016 | 21:32

El Departament de Salut ha confirmat l’aparició del primer cas de microcefàlia per contagi del virus zika a Catalunya, segons ha avançat 8TV. És, segons aquesta cadena, el primer cas a l’Estat espanyol i el segon que es registra arreu d’Europa. El contagi l’ha contret una dona embarassada i el virus ha afectat l’embrió. La dona no està ingressada a cap centre hospitalari i vol seguir endavant amb l'embaràs. Salut ha recordat que actualment a Catalunya hi ha 39 casos d’infecció pel virus zika, dels quals 15 són homes i 24 dones. D’aquestes dones, 4 estan embarassades i continuen sent sotmeses a estrictes controls periòdics per conèixer l’evolució dels fetus. Una d’aquestes dones ha estat infectada per zika i dengue i el fetus presenta “diverses malformacions”, una de les quals la microcefàlia.

Salut també subratlla que en la resta dels tres casos, els fetus evolucionen favorablement. A més, es dóna el cas que una dona infectada fa mesos pel virus zika ha estat mare recentment i, tant ella com el nadó es troben en perfecte estat i no presenten cap complicació.

Des del Departament s’ha volgut transmetre també un missatge de tranquil·litat i reiterar que, a data d’avui a Catalunya no hi ha transmissió autòctona del virus del zika i que tots els casos detectats fins ara han estat importats. D’altra banda, es continua aplicant el protocol d’atenció a dones embarassades que han estat en situació de risc per contraure el virus zika. Aquesta guia d’actuació implica fer un seguiment exhaustiu d’aquestes gestants, però també dels seus nadons després del part.

No obstant això, l’Agència de Salut Pública de Catalunya reitera la importància d’informar del risc existent a les dones embarassades que tinguin previst viatjar a zones endèmiques (principalment els països del Carib, l’Amèrica del Sud i l’Amèrica Central i l’Àfrica), i és recomanable que, en la mesura que sigui possible, posposin el viatge fins al final de l’embaràs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Crespo creu que la seva mala relació amb Fraga va perjudicar Correa

Crespo creu que la seva mala relació amb Fraga va perjudicar Correa

El número dos de Gürtel, Pablo Crespo, va opinar que el fet que Francisco Correa el fitxés el...

El Govern vol augmentar el control a les policies locals

El Govern vol augmentar el control a les policies locals

Interior planteja que els agents municipals comparteixin numeració amb els Mossos, però no una...

Iglesias: ´hi ha més delinqüents potencials en aquesta cambra que a fora´

Iglesias: ´hi ha més delinqüents potencials en aquesta cambra que a fora´

El secretari general de Podem reclama per al seu partit el paper d'"oposició real"

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema