Miguel Ángel Hurtado, impulsor d'una iniciativa per reclamar que els delictes sexuals a menors no prescriguin, va lliurar ahir al Congrés dels Diputats les més de 305.000 signatures que ha aconseguit a través de la seva petició a change.org.

Hurtado va patir abusos sexuals per part d'un sacerdot quan tan sols tenia 16 anys, però, quan als 22 es va decidir a denunciar-ho, "després de vèncer la sensació de vergonya i culpa" que el silenciava, ja era tard, perquè el delicte havia prescrit. El seu abusador va morir fa dos anys "sense passar un sol dia a la presó" i, mentrestant, "jo fa 17 anys que compleixo una condemna per un crim que no vaig cometre", denuncia.

"Molta gent no entén per què les víctimes vam trigar anys a denunciar el cas. És senzill, l'abús sexual a menors és sempre un abús de poder" -explica- "i les víctimes triguen anys a recuperar-se del dany causat i a sentir-se prou forts per poder-se enfrontar als seus botxins".

"En aquells dies, moltes vegades ja era tard i el delicte havia prescrit", va lamentar en declaracions als periodistes a les portes del Congrés dels Diputats.