Un conductor begut i drogat va atropellar ahir a la tarda una mare i la seva filla de 4 anys al municipi gironí de Bonmatí i va fugir. La nena va quedar morta al voral de la carretera, mentre que la mare va ser evacuada amb una ambulància medicalitzada a l'hospital Josep Trueta de Girona. Mare i filla, veïnes del municipi gironí de Bescanó, caminaven correctament pel voral de la carretera quan, a les tres de la tarda, el conductor les va envestir i va seguir el seu camí sense aturar-se a socórrer-les.

En rebre l'avís de l'accident i la fugida, els Mossos d'Esquadra es van coordinar amb les policies locals de la zona per controlar totes les vies d'escapament que podia haver utilitzat el conductor. La descripció que alguns testimonis havien facilitat del vehicle va permetre que trenta minuts després es localitzés l'home a casa seva. Es tracta d'un veí de Bescanó de 39 anys, que va donar positiu en drogues i un resultat de 0,53mg/l en la prova d'alcoholèmia. Va quedar detingut a l'acte per un delicte d'homicidi imprudent, conducció temerària, conducció sota els efectes de l'alcohol i drogues i un delicte de lesions.

L'accident va mobilitzar cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra, tres dotacions dels Bombers de la Generalitat i tres ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques.

L'alcalde de Sant Julià de Llor i Bonmatí, Marc García (ERC), va assegurar ahir que avui es reunirà amb l'equip de govern municipal per decretar tres dies de dol oficial, en tractar-se d'un accident mortal en què les víctimes són del municipi. Va destacar també que el punt on va passar el sinistre no ha presentat mai cap problema per a la circulació compartida entre vianants i conductors i que aquesta és la primera vegada que passa un accident d'aquesta magnitud a la zona.