El vicepresident català i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, va dir que a la reunió "cordial i fluida" amb el ministre d'Economia, Luis de Guindos, li va demanar que el govern "desencalli" la conversió de deute a curt termini en deute a llarg termini, i li va recomanar que "cuidi" l'economia catalana.

De Guindos i Junqueras van abordar en una reunió a Barcelona la liquiditat de la Generalitat. "Ha estat una reunió breu en què hem constatat que hi ha compromisos per part del govern que continuen estant no complerts. Alguns vénen d'uns quants mesos enrere, bàsicament sobre la conversió de crèdits de curt a llarg termini", va assenyalar Junqueras. Per a ell, aquesta és una qüestió en la qual els dos executius estan "d'acord" i, per això, "seria bo que passés, pel que estem a l'expectativa que el govern finalment ho desencalli. Hem recordat al ministre que el govern es va comprometre a desencallar-lo".

Segons va explicar Junqueras, el ministre li va assegurar que ja té a punt l'informe que avala la conveniència d'aquesta conversió: "Nosaltres li hem recordat que continua sense estar feta i De Guindos ens ha dit que per part seva ha fet l'informe necessari per poder fer-ho. Estem a l'expectativa que el govern ho desencalli".

Segons el seu parer, l'esmentada qüestió "no només afecta Catalunya, sinó totes les administracions subestatals", i va recordar que l'Administració central és la que cobra el "95% d'impostos dels catalans", pel que "és evident que a ulls internacionals el govern ha de tenir alguna responsabilitat sobre el que passa".

D'altra banda, va remarcar que "una altra qüestió important" que va recordar al ministre és que "la capacitat d'endeutament del Regne d'Espanya depèn en bona mesura del creixement de l'economia catalana". "De Guindos ha dit que una tercera part del creixement del PIB de la zona euro és espanyol. I atès que més d'una quarta part del creixement del PIB espanyol és creixement de PIB català, vol dir que el 9 % del creixement de tota la zona euro és català. No ho poden menysprear", va suggerir.