La Generalitat invertirà 42,2 milions a la Catalunya Central, el 13,1% més que el 2015

La millora de la xarxa ferroviària al Bages i l'Anoia rebrà la partida més important

25.05.2016 | 10:32
Les línies dels FGC al Bages i l´Anoia rebran la inversió més important
Les línies dels FGC al Bages i l´Anoia rebran la inversió més important

Els pressupostos de la Generalitat per al 2016 destinen un total de 42,2 milions d'euros en inversions a la Catalunya Central. La inversió que preveu el projecte dels pressupostos per a enguany a les comarques centrals és el 13% més que el 2015. Al conjunt de Catalunya, la inversió prevista és el 16,27% menys que la realitzada durant el 2015.

El Moianès, que per primer cop figura al pressupost com a comarca, rebrà un total de 19.941 euros per a dos projectes. La partida més important és la dedicada a la reforma de l'escola de Collsuspina amb 11.590 euros. La resta serà per a obres a l'institut escola Ramona Calvet de Castellterçol.

Del conjunt de la Catalunya Central, la partida més important se l'endú el Bages, amb 21,5 milions, que suposen el 18% més que el 2015, seguida de l'Anoia amb 10,5 milions d'euros, on l'increment és del 47,91% en comparació del 2015. El Berguedà rebrà inversions per 3,6 milions d'euros, el 26% menys que l'any passat, mentre que a l'Alt Urgell, amb 2,6 milions, la inversió es redueix el 38%. A la Cerdanya, amb 2 milions d'euros, la inversió és molt similar a la de l'any passat, i al Solsonès, amb 1,8 milions, la inversió és més del doble que l'any passat. Finalment, la nova comarca del Moianès s'endú 19.900 euros. Entre els projectes més destacats hi ha la millora de la infraestructura ferroviària a l'Anoia, per valor de 6,8 milions, i al Bages, amb 5,9 milions. A Solsona la inversió més important se l'endú la renovació dels desguassos de la presa de Sant Ponç.

Al Bages, un dels projectes amb una partida important és la suma que representa les inversions que farà la Generalitat en la millora de la infraestructura ferroviària, ja sigui en maquinària, catenària o senyalització, entre d'altres, amb un total de 5,9 milions. Només al cremallera de Montserrat s'hi destinaran 2 milions d'euros.

Els pressupostos també tenen en compte les millores en diversos sentits a les infraestructures viàries de la comarca del Bages. En concret a la C-16, la C-55 i la C-58 al seu pas per Manresa, Castellbell i Castellgalí, i que sumen una quantitat de més de 4 milions. L'adquisició del nou CAP de Súria s'endurà 1,5 milions del pressupost.

A la comarca de l'Anoia, que rebrà un total de 10,5 milions d'euros, una gran part de la inversió, 6,8 milions d'euros, se'n va, igual que al Bages, a la millora de les línies de ferrocarril. A més a més, s'invertirà poc més d'un milió d'euros al parc d'infraestructures d'Igualada.

Pel que fa al Berguedà, la comarca sumarà inversions per un total de 3,6 milions, dels quals es destinaran 1,2 milions a la millora de la C-16. Es preveu fer millores al ferm, en el revestiment de les cunetes i en els sistemes de contenció.

Al Solsonès s'hi destinaran 1,8 milions, dels quals poc més de 900.000 es destinaran a la renovació dels desguassos de la presa de Sant Ponç.

A la Cerdanya, l'estació d'esquí de la Molina és on destinarà la major part de la inversió, ja que rebrà 1,4 milions d'euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

La Festa dels Súpers omple novament l´Anella Olímpica en el seu 20è aniversari

La Festa dels Súpers omple novament l´Anella Olímpica en el seu 20è aniversari

L'edició d'enguany de l'esdeveniment infantil més gran d'Europa coincideix amb els 25 anys del...

El Comitè Federal del PSOE aprova l´abstenció a la investidura de Rajoy

El Comitè Federal del PSOE aprova l´abstenció a la investidura de Rajoy

S'imposa el criteri de la gestora i de Susana Díaz i el PSC es manté en el 'no'

El PSC fixarà la seva posició sobre la investidura el pròxim dimarts al Consell Nacional

El PSC fixarà la seva posició sobre la investidura el pròxim dimarts al Consell Nacional

La decisió marcarà l'estat de les relacions entre el PSOE i el PSC

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema