Dos vaixells de la Marina Militar italiana van rescatar 562 immigrants que havien caigut al mar i van recuperar els cossos de cinc persones, després que l'embarcació en la qual viatjaven bolqués en aigües internacionals a 18 milles de les costes de Líbia. La Marina Militar va comunicar inicialment en una nota que els rescatats havien estat 500 i que els cossos recuperats havien estat 7, encara que posteriorment va corregir aquestes xifres amb un missatge publicat a la xarxa social de Twitter.

La Marina Militar va explicar que l'embarcació va bolcar mentre el vaixell Bettiga de l'Armada es desplaçava a la zona per efectuar el rescat després de rebre un senyal de socors. La barcassa va bolcar a causa de la inestabilitat pel gran nombre de persones a bord.

A la zona va arribar per oferir ajuda un altre vaixell militar, el Bergamini, i a l'hora de tancar aquesta edició es desconeixien més detalls sobre l'operació de rescat. La Marina va comunicar que les tasques de recerca de possibles desapareguts continuaven.

En les últimes 48 hores, la Guàrdia Costanera italiana, que coordina les operacions de rescat al Mediterrani, va comunicar que havien estat rescatades 5.600 persones en operacions que han requerit la participació de totes les embarcacions disponibles a la zona.

D'altra banda, l'arribada ahir de vint-i-dos refugiats procedents d'Itàlia, "esgotats" però "amb ganes d'establir-se", eleva a 60 el nombre de persones acollides a Espanya dins el programa comunitari de reubicació creat per afrontar les conseqüències de la guerra a Síria.

Es tracta del segon grup de refugiats que acull Espanya, després del primer de vint persones que va arribar dimarts, procedent de Grècia, i que formen part del total de 586 refugiats que vindran abans de final de juny.

Aquest segon contingent -tots ells homes de nacionalitat eritrea- va aterrar a l'aeroport Adolfo Suárez-Madrid Barajas en un avió procedent de Roma. Dels vint-i-dos refugiats, que quedaran a càrrec de Creu Roja Espanyola, nou seran acollits a Guipúscoa, tres a Madrid i deu a Tarragona.