El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, s'ha preguntat aquest dimecres si "es pot dir una estupidesa més gran" que les declaracions d'"educar en comuna, com va dir una que està ficada en política", en al·lusió a la diputada sallentina de la CUP Anna Gabriel.

Cañizares, que ha fet aquestes declaracions durant una conferència en un col·legi catòlic de València, s'ha referit així a les declaracions del passat dia 11 de Gabriel, portaveu de la CUP al Parlament, que va dir que preferiria tenir fills "en comú i en col·lectiu" perquè "els eduqui la tribu", tal com succeeix en "moltes altres cultures al món".

El cardenal, qui ha estat aplaudit en diverses ocasions pels assistents, unes 250 persones, també ha augurat que si les unions de fet superessin als matrimonis i les unions civils es produiria una "crisi econòmica molt més important que no podrem superar" per culpa d'actituds que ha titllat d'"irresponsables, suïcides i d'incalculables conseqüències".

"No podran amb la família", ha advertit Cañizares, qui en relació a les crítiques davant les seves declaracions sobre desobeir les lleis d'ideologia de gènere, s'ha reafirmat que és la seva obligació "haver d'advertir" dels "perills que creixen sobre la pau mundial" arran d'aquestes ideologies que, en la seva opinió, "estan difonent-se per destruir la família".

Al seu judici, només "la família, amb el matrimoni format entre home i dona", que suposa una "revolució de l'amor", és l'esperança per al "futur de l'home" davant d'"amenaces clares" per part d'"institucions diverses".

El cardenal, qui no ha atès als nombrosos mitjans de comunicació presents en l'acte, ha parlat de "legislacions contràries a la família" i d'"ideologies, com la de gènere", que "se'ns volen implantar i que destruiran l'home". A més, ha remarcat que les seves paraules es recolzen en textos del papa Joan Pau II i ha repetit que "cal despertar i no tolerar" la "insidiosa" ideologia de gènere.

Segons ell, el papa Francesc també recolza les seves declaracions i ha criticat als qui les utilitzen com a "arma llancívola" contra els quals pensen d'aquesta forma. En aquest sentit, ha afegit que "el papa confirma l'emergència de lluitar a favor del matrimoni i la família".

Cañizares ha definit el problema de la família com "la primera i gran prioritat mundial" i ha recordat que "alguns estan obstinats a repetir el fracàs de la Rússia marxista-leninista", que "no va poder amb la família".

El màxim responsable de l'Arxidiòcesi de València ha afirmat que en aquesta ideologia de gènere "tot és cultura, tot és decisió, tot és llibertat, però la creació no hi cap". En aquesta mateixa línia, ha apuntat que "hi ha una cultura on Déu i l'home no hi tenen lloc perquè uns altres puguin fer els seus poders" i, a més, ha arremès contra els qui fan que la "llibertat d'ensenyament" estigui "en perill" i per això cal "ajudar-la". "Cal defensar aquest dret, perquè està en la Constitució", ha insistit Cañizares, al mateix temps que ha destacat que "l'educació està al servei d'ensenyar l'art de viure, que només s'aprèn en la família i enlloc més que en la família".