La CUP reunirà demà de forma extraordinària el Consell Polític (CP) i el Grup d'Acció Parlamentària (GAP) per valorar la nova proposta pressupostària que va fer Economia dijous als anticapitalistes. Sobre la taula, hauran de valorar si retiren o no l'esmena a la totalitat que els cupaires mantenen de moment als comptes que ha presentat el Govern i que es començaran a debatre dimecres al Parlament, tal com va avançar el diari Ara i van confirmar a l'ACN fonts properes.

La reunió d'aquests dos òrgans, que representen el territori i les organitzacions afins a la candidatura cupaire, el CP i el GAP, és una petició de les assembles Nord-Oriental, Vallès Oriental-Baix Montseny i Ponent. Abans que es faci la reunió, les bases de l'esquerra anticapitalista hauran de fixar la seva posició en assemblees locals. En total, la reunió inclourà una setantena de persones que hauran de prendre la decisió final, que emanarà del debat previ de les bases cupaires en assemblees locals.

De fet, són tres assemblees locals les que han forçat aquesta reunió extraordinària del CP+GAP. Segons fonts properes, volen que les bases estudiïn la nova oferta pressupostària de la conselleria d'Economia, sobre la taula des de dijous després de les reunions entre el Govern i diputats cupaires. La trobada s'ha convocat després que una reunió del Secretariat Nacional dijous mateix no convoqués cap Consell Polític i Grup d'Acció Parlamentària per valorar la nova proposta i deixés en mans de com a mínim tres territorials la petició per convocar-lo de forma extraordinària.

L'Executiu va fer arribar dijous una nova oferta a la CUP, que va tornar a ser rebutjada. Una de les propostes era fer créixer la despesa social amb ampliacions de crèdit per mitjà de la creació de dos nous impostos sobre les entitats de crèdit i l'energia nuclear.