Ester Quintana ha anunciat que no recorrerà la sentència de l'Audiència de Barcelona que va absoldre els dos mossos acusats de fer-li perdre l'ull durant la vaga general del 14 de novembre del 2012, la qual cosa converteix la sentència en ferm atès que la Fiscalia ha decidit no impugnar-la tampoc.

En un comunicat, Quintana va afirmar que no presentarà recurs contra la sentència perquè, al seu parer, seria "inviable" que prosperés, tenint en compte els "estrictes requisits" del Tribunal Suprem (TS). La manifestant, que va ser indemnitzada amb 260.931 euros per la Generalitat en un acord extrajudicial, va acusar el departament d'Interior de no haver aportat "tota la informació disponible" per aclarir el succés, malgrat mostrar-se convençuda que "la realitat dels fets i la seva autoria eren conegudes".

"Valoro les disculpes que se m'han donat, però les disculpes no reparen, no reconforten, ni canvien la situació", afegeix el comunicat, en el qual Quintana mostra la seva esperança en el fet que "mai més s'afronti cap denúncia negant la credibilitat de la víctima per damunt de l'autoafirmació institucional".

Segons l'opinió d'Ester Quintana, qui té la font de prova a l'abast "és el mateix cos policial al qual pertanyen els agents investigats", mentre que les possibilitats de contrast de l'acusació particular "són sempre limitades i, en tot cas, desiguals".

"En aquest cas, la gestió política que se'ns va fer va tenir una incidència negativa en el procediment judicial i va incrementar el mal que se'm va causar", sosté el comunicat, on Quintana reivindica que l'acusació particular que va exercir en el cas va fer el que va poder, "esprement al màxim les possibilitats" que se li havien donat.

Per a la manifestant, "han estat 4 anys de camí sense obtenir respostes ni accedir a la veritat", i en els quals s'ha donat a la ciutadania el missatge de "la desconfiança en les institucions i la dissuasió amb vista a seguir reclamant justícia per la vulneració de drets provocada pels cossos policials".

L'Audiència de Barcelona va absoldre el 27 de maig els dos mossos acusats de ferir Ester Quintana, després d'assumir que la dona podria haver estat ferida tant per un projectil de precisió com per una pilota de goma, i entenent que existien dubtes sobre quin agent va disparar.