L'expresident Artur Mas va denunciar ahir que en el debat pressupostari s'havia imposat dins de la CUP la línia "dura, intransigent, radical, intolerant i que ho trenca tot" i es va mostrar convençut que amb David Fernàndez la posició dels antisistema "hauria estat diferent". En declaracions a RAC1, Mas va destacar el "cacau intern impressionant" que hi ha a la CUP, que en les discussions sobre els pressupostos s'ha "dividit pràcticament per la meitat".

Segons Mas, en vetar els pressupostos, la CUP ha incomplert l'acord d'estabilitat signat amb Junts pel Sí i ha demostrat que "la seva paraula no val absolutament res". Mas va comparar els anticapitalistes amb uns tripulants armats amb "destrals" que es dediquen a "intentar enfonsar el vaixell" del procés sobiranista. Amb el veto als pressupostos, la CUP ha deixat "greument tocat" el Govern i el setembre, amb la qüestió de confiança a la qual se sotmetrà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, pot acabar d'"enfonsar-lo", va advertir.

"Si la CUP fa de CUP és molt probable que acabi sent així", va afirmar Mas, que va evocar l'època quan David Fernàndez, amb qui va protagonitzar una simbòlica abraçada el 9-N, era la cara visible dels anticapitalistes dins i fora del Parlament. Segons Mas, "de tant en tant amb David Fernàndez es podia teixir una certa complicitat" i, amb ell, la posició de la CUP en els pressupostos "hauria estat diferent". Però ara "hi ha una altra gent dins de la CUP que està portant les coses d'una manera molt diferent", va constatar Mas, que va recordar que el sector "dur" dels anticapitalistes ja "va defenestrar" Antonio Baños, "una altra persona amable" de la formació antisistema que va presidir per uns mesos el grup parlamentari.