L'estat espanyol suspèn en el tractament dels drets dels menors refugiats

Save The Children denuncia que es prioritza
la condició d'immigrant
al davant de la de nen

12.06.2016 | 00:00

Espanya no identifica adequadament les nenes víctimes del tràfic de persones, no garanteix l'educació i protecció legal als menors estrangers no acompanyats, ni adapta el sistema d'asil per facilitar que les famílies obligades a separar-se puguin retrobar-se, va denunciar Save The Children. Aquesta ONG va alertar en l'informe "Víctimes invisibles: Menors estrangers no acompanyats, víctimes de tràfic i refugiats a Espanya" de l'augment dels nens que viatgen sols i que van sol·licitar protecció internacional a la UE. A Espanya, 3.754 nens van sol·licitar asil i a la UE van ser més de 95.000 el 2015, quatre vegades més que el 2014.
A més, l'informe destaca la tendència creixent que en els processos migratoris hi ha cada vegada més nens i recorda que en quinze anys han augmentat el 41% els migrants menors de quatre anys. L'organització de defensa de la infància va lamentar que Espanya "anteposi la seva condició d'immigrants a la de menors d'edat" i doni prioritat, igual que la resta de la UE, a la protecció de les fronteres, en comptes de les persones refugiades, inclosos els nens, cosa que incompleix la legalitat internacional. "Han oblidat que estem parlant de nens per sobre de tanques o fronteres", va destacar Andrés Conde, director general de Save the Children, encarregat de presentar l'informe.
El sistema d'asil "no està adaptat a les necessitats de les famílies", ni facilita que els nens es reuneixin amb els seus pares quan les famílies s'han vist obligades a separar-se en el procés de fugida dels seus països. "Les llargues esperes burocràtiques impedeixen que pares i mares puguin treballar, reagrupar els seus fills o viatjar a altres països europeus en els quals tenen família", va destacar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

El PSOE acorda l´abstenció a Rajoy i posa fi als deu mesos de bloqueig

El PSOE acorda l´abstenció a Rajoy i posa fi als deu mesos de bloqueig

La resolució va ser ratificada per 139 vots a favor, mentre que 96 dirigents es van mantenir...

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va explicar en una entrevista a la revista...

Rufián: «El PSOE té de socialista, d´esquerres i obrer el que jo tinc de capellà»

Rufián: «El PSOE té de socialista, d´esquerres i obrer el que jo tinc de capellà»

El diputat creu que Rajoy és més fort ara que fa sis mesos pel discurs "hegemònic i reaccionari"...

Enllaços recomanats: Premis cinema