L'expresident de Banesto Mario Conde va abandonar la presó de Soto del Real (Madrid) poc abans de les 8 del vespre d'ahir, després que l'Audiència Nacional acordés la seva excarceració.

La posada en llibertat es va produir després que Conde presentés els 300.000 euros en efectiu que cobreixen íntegrament l'import de la fiança imposada pel jutge Santiago Pedraz perquè pogués quedar en llibertat.

El exbanquer haurà de comparèixer cada dilluns davant l'Audiència Nacional, que podrà requerir la seva presència tantes vegades com calgui. A més haurà de fixar a Espanya el seu domicili, del qual no podrà absentar i no podrà variar temporal o definitivament sense autorització judicial prèvia, alhora que ha de proporcionar un nombre de telèfon de disponibilitat permanent i tindrà prohibida la seva sortida del territori nacional "sense autorització i coneixement del jutjat".

A Mario Conde se li ha retirat el passaport, que haurà de lliurar el proper dilluns al matí a la seu de l'Audiència Nacional, a Madrid.

Aquesta setmana, l'instructor de l'operació Fènix revocava la presó incondicional de Conde prèvia fiança de 300.000 euros en considerar que no existia ni risc de fuga ni d'obstaculització a la justícia. Posteriorment, els germans Jaume i José Ángel Alonso García, membres de la Fundació Francisco Franco i pròxims a Conde, van dipositar una garantia hipotecària sobre quatre finques a Fuerteventura que el magistrat va considerar insuficient després d'un informe desfavorable de Anticorrupció, encara que finalment el jutge l'ha obligat a dipositar els diners en efectiu.