L'eurodiputat i portaveu d'ICV, Ernest Urtasun, va demanar ahir a Manresa el vot a la candidatura d'En Comú Podem per fer possible "el canvi" en el conjunt de l'estat. "Tenim a tocar poder derrotar el PP, no ens pot faltar ni un sol vot el 26-J per aconseguir-ho", va demanar en un acte electoral celebrat al Casal de les Escodines, davant de prop d'un centenar de persones. Urtasun es va mostrar convençut que no només es repetirà la victòria d'En Comú Podem a Catalunya, sinó que a Espanya hi guanyarà Units Podem i les seves confluències, que arrabassaran la victòria al PP.

El portaveu ecosocialista va afegir que En Comú Podem és l'única formació catalana "amb aliats" a l'estat a favor del referèndum, a diferència, va dir, d'ERC i de CDC. "Quins aliats han trobat aquests partits a fora de Catalunya a favor del dret a decidir?", es va preguntar. Per aquest motiu, va demanar el vot per a Podem, perquè, "com més força tinguem, més capacitat tindrem d'impulsar el referèndum en les negociacions amb els altres partits", en referència al PSOE.

Urtasun també va recalcar la importància de la victòria de Podem a Espanya "per posar fi al saqueig de les institucions per part del PP, que les té segrestades", en referència a la corrupció, i també per canviar "la política criminal" de l'estat espanyol pel que fa al tema dels refugiats. També va garantir que, amb Podem al govern espanyol, l'estat bloquejarà el polèmic tractat de lliure comerç que es vol impulsar des de la Unió Europea.

Urtasun va concloure un acte en què també van intervenir la número 4 de la candidatura d'En Comú Podem per Barcelona, Sònia Farré (que va ressaltar la millora de la gestió econòmica dels ajuntaments del canvi, com Madrid i Barcelona), i l'alcalde de Balsareny, Albert Neiro, de Gent de Balsareny-Entesa. Neiro va posar com a exemple els resultats de les eleccions municipals a l'Ajuntament de Balsareny "per demostrar que el canvi és possible", fins i tot en un lloc com el seu poble on durant molts anys hi havia governat CiU. Neiro va assegurar que, des del canvi de govern, l'Ajuntament ha doblat la seva inversió social. L'acte el van seguir prop d'un centenar de persones.