El Brexit dispara la prima de risc espanyola fins als 194 punts

La decisió dels britànics d'abandonar la UE ha afectat a l'economia de tots els països de la zona euro

24.06.2016 | 09:32
El Brexit dispara la prima de risc espanyola fins als 194 punts
El Brexit dispara la prima de risc espanyola fins als 194 punts

La decisió dels britànics d'abandonar la Unió Europea, el temut "brexit" ha disparat la prima de risc de tots els països considerats perifèrics de la zona de l'euro, i l'espanyola en concret ha escalat de cop 57 punts bàsics respecte al tancament d'aquest dijous, fins als 194.

Segons les dades del mercat recollits per Efe, el rendiment del bo espanyol a deu anys ha començat el dia en l'1,773 %, després de tancar anit en l'1,466 %, mentre que l'interès del bo alemany - el diferencial del qual amb l'espanyol marca el risc país- ha caigut fins al -0,150 % des del 0,093 % previ.

El "bund" alemany es considera valor refugi en moments de dubte o d'incertesa, com els actuals, després que finalment guanyés l'opció que Regne Unit abandoni la UE en el referèndum d'ahir.

Els mercats respiraven alleujats anit després que els últims sondejos apuntessin a una victòria del "remain" o permanència, un somni del que avui despertaven tots ells de cop.

La por afectava a la resta dels països "perifèrics", encapçalats per Grècia, el més volàtil, el risc del qual país s'ha disparat en 186 punts bàsics i s'ha instal·lat en els 955.

Aquest dijous es coneixia, a més, que el Banc Central Europeu (BCE) va reduir a petició del Banc de Grècia, en 7.000 milions d'euros, el sostre de crèdits que poden sol·licitar els bancs hel·lens a través del mecanisme de provisió de liquiditat (ELA).

També pujava amb força el risc país de Portugal, fins als 369 punts, després de tancar ahir en 300 punts, mentre l'italià escalava fins als 191, cada vegada més prop de l'espanyol (194), després d'acabar ahir el dia en 131 punts.

Les assegurances d'impagament del deute espanyol ("credit default swaps" o CDS), quantitat que cal pagar per garantir una inversió de 10 milions de dòlars, es mantenien a primera hora en 153.000 dòlars, per sota dels 199.000 dòlars dels italians.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Mor un camioner a Castella i Lleó a l´explotar-li una roda mentre la canviava

La víctima, de 49 anys, va quedar atrapat sota el seu vehicle quan la roda va fer explosió

Què diuen les portades en paper d´aquest divendres?

Què diuen les portades en paper d´aquest divendres?

Fem un repàs als temes més destacats que podràs trobar als quioscos

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Una instructora de ioga assegura que el candidat del partit republicà a ocupar la Casa Blanca la...

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va explicar en una entrevista a la revista...

Enllaços recomanats: Premis cinema