Com afectarà el Brexit a la Premier League?

La lliga de futbol britànica pot ser una de les grans perjudicades per la sortida del Regne Unit de la UE

24.06.2016 | 13:06
El Brexit pot capgirar de dalt a baix la Premier.
El Brexit pot capgirar de dalt a baix la Premier.

Els directius de la Premier League han realitzat una intensa camapanya en contra del Brexit, que finalment no ha servit de res. I és que quan el Regne Unit deixi la UE, els jugadors comunitaris que militen en els equips britànics passaran a ocupar plaça d'estrangers.

Richard Scudamore, president de la Premier, havia alertat dels efectes sobre aquesta competició: "Serien "demolidors". L'adéu de la UE afectarà a gairebé 400 jugadors de les diferents lligues angleses i escoceses.

I és que la lliure circulació de persones, una de les premisses fonamentals de la Unió Europea, és un dels aspectes fonamentals per a la mobilitat dels futbolistes. Per això, Scudamore va assegurar que el Brexit seria "incongruent" per a aquest negoci.

Els equips deixaran de beneficiar-se de la "llei Bosman", que permetia als jugadors negociar nous contractes directament amb els seus clubs i els equips. Aquesta normativa va suposar a més la desaparició de les quotes màximes d'estrangers.

Fins ara, la lliure circulació ha afavorit els contractes de grans fitxatges internacionals per part dels clubs britànics. D'aquí, que aquesta sigui una de les principals perjudicis que portarà el Brexit a la Premier.

La sortida de la Unió Europea farà que gran part dels jugadors europeus que militen en equips de la lliga anglesa hagin de disposar de visats, així com de permisos de residència. Els terminis que imposen els mateixos, a més dels tràmits per obtenir-los, es presenten com a grans inconvenients.

També afectarà les pedreres del futbol anglès. Els joves talents britànics veurien reduïdes les seves possibilitats de jugar en altres clubs europeus, per les limitacions de jugadors estrangers

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Boira i mínimes entre els 8 i els 13 graus durant aquest divendres

Les màximes es mouran entre els 18 i els 23 graus a les hores centrals del dia

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

El nombre de demandes es manté al Berguedà i augmenta lleugerament a l'Anoia

Les demandes de dissolució matrimonial al Bages i al Moianès disminueixen un 8,5%

Les xifres es mantenen a l´Anoia i augmenten un 15% al Berguedà

Rajoy no és investit en primera votació en votar ´no´ la meitat de diputats

El candidat del PP no ha aconseguit la confiança suficient de la cambra en haver sumat almenys 176...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema