El vot republicà s'imposa per primera vegada a la comarca del Solsonès en unes eleccions generals. Tot i la victòria de CDC en 11 dels 15 municipis del Solsonès, el fet que ERC sigui segona força en tots aquests pobles i la substancial distància (449 vots) entre ambdós partits a la capital comarcal van fer que el partit convergent perdés ahir l'hegemonia que havia tingut al Solsonès.

El partit republicà va aconseguir la victòria a Solsona, Clariana de Cardener, Pinós i Pinell del Solsonès, i va sumar un total de 2.059 vots, mentre que CDC es va imposar a la resta de la comarca i en va obtenir 1.748 en total. En Comú Podem es va consolidar com a tercera força de la comarca, posició que ja va obtenir als comicis del mes de desembre passat, i va augmentar lleugerament el nombre de vots; 655 el mes de desembre i 669 ahir.

El president comarcal d'ERC i alcalde de Solsona, David Rodríguez, va fer una valoració molt positiva dels resultats i va expressar que, "si ja estàvem satisfets amb els resultats del 20 de desembre perquè eren les eleccions que tancaven un cicle de victòries electorals en tots els comicis, els resultats d'aquestes noves eleccions demostren que la tendència es va consolidant i augmentant". El líder republicà va lamentar també el descens en la participació, que al Solsonès va ser del 60,15%, però va dir que era comprensible que la població ja havia expressat "el que pensava al desembre i això només era una repetició". Tot i així, va dir que "estava convençut que els greus esdeveniments dels darrers dies haurien tret la gent de casa per anar a votar".

Per la seva banda, el portaveu del grup municipal de CDC a l'Ajuntament de Solsona, Marc Barbens, va dir ahir que "la davallada que hem tingut a la comarca no és tan important si es té en compte la participació". Barbens va valorar ahir els resultats del seu partit al Solsonès "una mica en la mateixa línia que la resta de Catalunya". El portaveu convergent va manifestar que aquesta repetició de les eleccions ha estat poc oportuna per a CDC, que està en procés de convertir-se en un altre partit però "s'ha ratificat que som al lloc on érem". Tot i així, es va mostrar satisfet perquè CDC manté el diputat de les comarques de Lleida, i va expressar que "els nostres diputats, igual que els d'ERC, hem d'anar a Madrid a seguir gestionant aquest moment actual i vetllar pel que es fa amb els nostres impostos".

El PSC, que en els darrers comicis va ser la quarta força del Solsonès, ha cedit aquesta plaça al PP. Els socialistes han perdut 81 votants i han obtingut 407 vots a la comarca, mentre que els populars han incrementat els resultats fins a 495 vots. També ha baixat el suport a Ciutadans, amb 128 vots al Solsonès, menys de la meitat dels que va tenir al desembre.