La premsa internacional va destacar ahir a la nit que els resultats del 26-J són una "repetició" dels del desembre. "Hi ha una sensació de déjà vu a Espanya, sense pràcticament cap canvi en els resultats tot i sis mesos de bloqueig polític", va assegurar el rotatiu europeu POLITICO. Tot i així, el Financial Times va assenyalar que Mariano Rajoy és el "clar guanyador" i ha sortit "reforçat" per liderar el nou govern.

Al també britànic The Guardian van recordar, però, que es "renova el bloqueig", ja que el PP està "de nou sense majoria absoluta", i van destacar que el projecte de Pablo Iglesias i Alberto Garzón "no ha assolit l'impuls que pretenia". L'agència AFP va dir que els "avisos" de Rajoy contra "extremistes i radicals" just després del Brexit "semblen haver perjudicat la progressió de l'esquerra radical".

Des dels Estats Units, USA Today va fer notar que "Podem i els socialistes no són prou forts per construir una coalició de govern sense l'ajuda d'un altre partit". El rotatiu també va afegir que, "de totes maneres, hi ha un punt problemàtic que pot posar fi a les esperances d'una aliança", citant també Catalunya i la promesa d'Iglesias d'un referèndum.