La ministra de Foment en funcions, Ana Pastor, va afirmar ahir que l'operació anticorrupció per sobrecostos en les obres de l'AVE a Barcelona d'aquest dimarts passat "és resultat" de l'auditoria que va fer Adif i que va posar totes les irregularitats en coneixement de la Fiscalia.

"Aquest cas es refereix a unes obres executades entre el 2008 i el 2011", va especificar la ministra, que ha defensat la seva gestió, durant la qual "s'han fet les primeres auditories internes en la història de Renfe i Adif, i que van posar de manifest que hi havia desfasaments entre els treballs certificats i duts a terme". "Coneguts els desfasaments, el president els va posar en coneixement de la Fiscalia, i la informació facilitada és la causa de l'actual operació", va afirmar Pastor als mitjans abans de la seva intervenció en un acte d'ANAVE.

El ministeri de Foment va anunciar que actuarà contra els treballadors implicats en la trama "tal com ho fixin els estatuts" de l'empresa gestora de les infraestructures ferroviàries.