El president de l'Argentina, Mauricio Macri, va afirmar ahir que la sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE) no canvia la posició del seu país sobre la sobirania de les illes Malvines i va expressar el seu desig d'iniciar converses sobre la qüestió amb el futur primer ministre britànic.

"Brexit sí, Brexit no, la nostra reclamació no canviarà mai", va afirmar el president argentí en una roda de premsa després de reunir-se amb representants de la Comissió Europea (CE) i amb el president del Consell Europeu, Donald Tusk.

"Se sosté en el temps i esperem algun dia poder asseure'ns al voltant d'una taula per tal de poder dialogar en profunditat sobre el tema, sense invalidar que puguem tenir altres cooperacions" amb el Regne Unit, va explicar el màxim mandatari de l'Argentina. Macri va explicar així les paraules que va transmetre el gener passat a l'actual primer ministre britànic, David Cameron, durant les reunions del Fòrum de Davos, a Suïssa, i posteriorment l'abril en la cimera de seguretat nuclear que va tenir lloc a Washington. El president argentí va expressar la seva convicció que amb el proper primer ministre britànic es creiï "l'espai per començar a tenir aquestes converses". "Duraran anys, però l'important és que comencem", va assenyalar.

La sobirania de les illes Malvines va ser objecte d'una guerra entre els dos països el 1982, que va acabar amb una derrota de les tropes argentines.