La desfilada de Pride Barcelona, en què van participar sota una calor asfixiant unes 25.000 persones segons la Guàrdia Urbana, es va convertir en una gran festa colorista i musical que va reivindicar que es normalitzi l'acceptació social de la transsexualitat.

Una vintena de carrosses van participar en la desfilada que va arrencar a la plaça d'Espanya, va discórrer pel Paral·lel, i va acabar al moll de la Fusta, on la primera mossa d'esquadra transsexual, Marta Reina, i l'activista transsexual Damián Díaz, van llegir un manifest contra la visió distorsionada que molta gent encara té dels transsexuals. En el manifest es va defensar la diversitat "perquè és el que enriqueix la nostra societat i no cal ocultar-la", es va reclamar un nou protocol d'atenció a les persones trans basat en els drets humans, que es revisi la Llei d'Identitat de Gènere per poder accedir al nom desitjat, i llibertat per escollir noms i sexe en els documents oficials.

També es van demanar protocols als centres educatius per combatre l'LGTBIfòbia, l'assetjament i l'exclusió de qualsevol persona per raons d'identitat de gènere o orientació sexual, i que les persones trans migrades que arribin a Catalunya fugint d'amenaces i la discriminació tinguin els mateixos drets.

Entre els milers de persones que van acudir a la concentració final hi havia l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que va assistir-hi acompanyada del tinent d'alcalde d'Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni.

A la desfilada hi havia carrosses de gairebé tots els partits polítics, de CiU, PSC, ICV, ERC i de Ciutadans, de color taronja i que era la més gran, i d'institucions i clubs d'oci, totes amb música: molt ritme llatí, Alaska i temes dels 80. També va participar-hi una carrossa de Madrid amb una desena d'empresaris de Pelayo Street, de Chueca, perquè segons Pako López, un dels seus ocupants, "aquest any és més que festa i música".