Els líders internacional han condemnat l'atac d'aquest 14 de juliol a Niça, que ha provocat la mort d'almenys 84 persones. Reunits a la cimera Europa-Àsia (ASEM) que se celebra a Mongòlia, els caps d'estat i de govern de la UE i Àsia, així com el president de la Comissió i el Consell, han emès un comunicat conjunt en què expressen la seva 'condemna inequívoca al terrorisme en totes les seves formes i manifestacions' i descriuen com 'abominables i covards' els fets de Niça, que han provocat 'una pèrdua inacceptable de vides innocents i incomptables ferits'. El president dels Estats Units, Barack Obama, ha parlat d?un ?horrible atac terrorista' i ha mostrat tot el seu suport als francesos.

'En el Dia de la Bastilla, recordem l?extraordinària resistència i els valors democràtics que han fet de França una inspiració a tot el món, i sabem que el caràcter de la república francesa seguirà molt temps després d'aquesta devastadora i tràgica pèrdua de vides', ha assegurat Obama en un comunicat. En la mateixa línia, la cancellera alemanya, Angela Merkel, ha dit que no té 'paraules' per expressar la seva solidaritat amb els francesos 'en aquestes doloroses hores'.

'Aquest terrible atac ha passat en el seu dia nacional, una celebració d'un dia d'orgull que ara, però, ha esdevingut un dia de gran dol', ha lamentat Merkel. El president del Consell Europeu, el polonès Donald Tusk, ha piulat a Twitter que és una 'tràgica paradoxa' que les víctimes de l'atemptat de Niça siguin els que celebraven "la llibertat, la igualtat i la fraternitat'.

Per la seva banda, el president de la Comissió, Jean-Claude Juncker, ha advertit que lluitaran contra el terrorisme 'dins i fora de la UE'. 'La nostra determinació només serà igualada per la nostra unitat', ha dit.

Polítics catalans condemnen atemptat i es solidaritzen amb el poble francès

Els polítics catalans han expressat la seva condemna i dol per l'atemptat d'anit a Niça (França), en el qual han mort 84 persones, en missatges a través de les xarxes socials, en els quals també han mostrat la seva solidaritat amb els familiars de les víctimes i el poble francès.

El president català, Carles Puigdemont, ha mostrat, al seu compte de Twitter la seva "solidaritat, afecte i fraternitat amb tota la gent de Niça i als francesos, víctimes un cop més de la urpada criminal del terrorisme"

El vicepresident de la Generalitat i líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha expressat igualment el seu "dol per les víctimes i suport als cossos d'emergència".

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, davant les "duríssimes notícies que arriben de Niça" ha volgut enviar "tota la força, afecte i solidaritat al poble francès i als familiars i amics de les víctimes"

La líder de Ciutadans al Parlament i cap de l'oposició, Inés Acostades, s'ha mostrat "commoguda pels terribles successos de Niça" i proclama "Avui més que mai: Llibertat, Igualtat i Fraternitat".

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, manifesta el seu "dolor, ràbia i solidaritat per l'atemptat de Niça" i subratlla que "estem al costat de les víctimes, de les seves famílies i amics, i de tot el poble francès".

El president del grup parlamentari del PPC, Xavier García Albiol, que està "consternat pel vil atemptat de Niça", expressa "tot el nostre suport als francesos" i assegura que "el missatge d'occident contra els assassins ha de ser implacable".

Per la seva banda Lluís Rabell, president i portaveu de Catalunya Sí que és Pot al Parlament, també mostra la seva consternació pel "terrible atemptat terrorista a Niça", pel qual expressa la seva "solidaritat amb les víctimes i tot el poble de França" .