Els deu diputats de la CUP van subscriure ahir el nou manifest en el qual es demana la celebració d'un referèndum "legal", però vinculant i unilateral (RUI) sobre la independència de Catalunya durant l'any 2017.

Aquest manifest ja ha estat subs-crit per diversos diputats i exdiputats d'ERC, CDC, la CUP i també per altres formacions sobiranistes, com per exemple de Demòcrates de Catalunya i Solidaritat catalana per la independència.

Segons va explicar ahir el diputat Benet Salellas, "després que els resultats de les eleccions del 26-J tanquessin la porta a un referèndum acordat amb l'estat, la majoria sobiranista del país té l'obligació de buscar una alternativa factible per exercir el dret a l'autodeterminació com més aviat millor".

El diputat de la formació anticapitalista va recalcar també que el text del manifest sobre el RUI "està en plena sintonia amb la demanda de la CUP de celebrar un referèndum" expressada en el seu acte públic celebrat a la plaça del Rei de Barcelona el passat 30 de juny.

Entre els diferents diputats i exdiputats de diversos partits que ahir ja havien signat el manifest hi ha el republicà Josep-Lluís Carod-Rovira; David Fernàndez i Antonio Baños, expdiputats de la CUP, Antoni Castellà, de Demòcrates de Catalunya, Assumpció Laïlla, de Convergència Democràtica de Catalunya i Uriel Bertran, de Solidaritat Catalana per a la independència.

Sobre la convocatòria del referèndum unilateral sobre la independència que es propugna, els signants consideren que hauria de tenir lloc a continuació que el Parlament de Catalunya aprovi l'anomenada com "llei de transitorietat jurídica".