La candidatura d'En Comú Podem, la confluència catalana d'Units Podem, va proposar que el seu líder i portaveu parlamentari, Xavier Domènech, sigui el nou president del Congrés dels Diputats. El grup va fer pública ahir la seva candidatura per ocupar la presidència del Congrés dels Diputats davant el debat de la configuració de la mesa del Congrés, que s'ha de resoldre demà.

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va trasmetre la seva satisfacció per la decisió i va dir que creu que, si Domènech fos el president del Congrés, s'estaria "més a prop" d'una alternativa al govern del PP. Iglesias va escriure-ho en un comentari al seu compte de Twitter després que es fes oficial la candidatura del cap de llista d'En Comú Podem, Xavier Domènech. Amb Domènech "hi hauria un Congrés més plural i fraternal i hi hauria més a prop una alternativa de govern al PP", va subratllar Iglesias.

Segons va informar En Comú Podem en un comunicat, aquesta candidatura a presidir el Congrés emergeix d'una reflexió conjunta amb Units Podem. "La proposta pretén assegurar, conjuntament amb el PSOE, una majoria d'esquerres a la mesa del Congrés", que, a més, "permeti visualitzar i simbolitzar l'arribada a la cambra baixa de les noves forces del canvi com un missatge de renovació d'un sistema polític que cada vegada en té més necessitat", d'acord amb la nota.