El discurs de Melania Trump en el ple de la Convenció Nacional Republicana va ser tan semblant a un de Michelle Obama el 2008 que alguns mitjans nord-americans van acusar de plagi la dona de Donald Trump. L'esposa del magnat va ser l'estrella de la primera jornada a Cleveland, però mentre molts elogiaven el seu estil, altres comparaven paraula per paraula el seu discurs amb el que va fer l'actual primera dama fa vuit anys a la Convenció Nacional Demòcrata.

Les frases de la discòrdia pronunciades per l'exmodel eslovena van arribar en explicar la seva infantesa a l'antiga Iugoslàvia. "Des de molt jove, els meus pares em van inculcar els valors que treballés dur pel que volia a la vida, que la paraula és sagrada i que cal complir el que promets, a més que tractés la gent amb respecte", va dir la dona del magnat novaiorquès. Paraules molt semblants a les d'Obama el 2008: "Barack i jo vam ser educats amb valors molt similars: que treballéssim dur pel que volíem a la vida, que la paraula és sagrada i que cal complir el que es promet, i que tractéssim la gent amb dignitat i respecte".

La convenció es va veure sacsejada hores abans per una rebel·lió de delegats de la facció "Mai Trump".

Diverses delegacions estatals presents a la convenció van reclamar a crits que es permetés als compromissaris votar en consciència, sense atendre al resultat de les eleccions primàries, que va guanyar el magnat en la majoria dels estats del país.