El fiscal del cas Palau anima els polítics a "aprendre a dimitir"

Sánchez-Ulled alerta del perill de contractar càrrecs eventuals

20.07.2016 | 00:00
Emilio Sánchez-Ulled

El fiscal Anticorrupció Emilio Sánchez-Ulled va afirmar ahir al Parlament que és una perversió que els polítics implicats en casos de corrupció s'amaguin darrere dels processos penals i la presumpció d'innocència per no assumir responsabilitats: "en aquest país s'ha de dimitir". Sánchez-Ulled també va alertar del perill d'introduir a l'administració pública molts càrrecs eventuals, interins, de confiança i de designació política, ja que, segons ell, hi ha més risc que caiguin en "temptacions deshonestes".
En una compareixença davant la comissió d'Estudi del Parlament de Mesures de Lluita contra la Corrupció, Sánchez-Ulled va llançar una bateria de propostes per agilitzar la lluita contra aquesta xacra, com que els fiscals puguin dirigir la instrucció, reforçar els mecanismes de control o endurir la normativa de finançament dels partits, especialment respecte al "forat negre" que suposen les fundacions i ens vinculats a les formacions polítiques.
Amb més de vint anys de carrera al ministeri públic, els últims quinze dels quals a l'àrea de delictes econòmics, ara com a delegat d'Anticorrupció a Barcelona, Sánchez-Ulled no només no es va acovardir davant els diputats, sinó que no va dubtar a exigir als polítics que dimiteixin quan es vegin immersos en casos de corrupció.
Segons el fiscal, quan esclata un cas de corrupció, d'abús de poder o d'una clamorosa mala gestió pública, es produeix un "cercle viciós", ja que la ciutadania s'escandalitza i els polítics es remeten a la justícia per evitar haver de depurar responsabilitats, tant en el seu càrrec públic com en el seu partit. "Això està portant que interessadament es derivi la responsabilitat política cap a la responsabilitat penal i això permet a molts responsables polítics eludir la seva pròpia responsabilitat. Diran "no, ja parlarà la justícia, jo estic sotmès al principi de presumpció d'innocència i fins que un tribunal m'enviï a la presó, jo no he fet res". I no és això, això és pervertir el sistema polític", va lamentar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema