Els preparatius per nomenar Hillary Clinton com a candidata presidencial demòcrata discorrien ahir entre les pancartes rebels i les esbroncades d'alguns seguidors del senador Bernie Sanders, que tracten de combatre les crides a la unitat de bona part de la Convenció del partit a Filadèlfia.

Pocs, però sorollosos, els seguidors de Sanders que es resisteixen a donar suport a Clinton no van dubtar a escridassar al senador quan va demanar el vot per a la seva rival a les primàries per tal d'unir forces i vèncer en les eleccions de novembre la "divisió" del candidat presidencial republicà, Donald Trump.

"Necessitem un lideratge que ens uneixi i ens faci més forts", va clamar Sanders, que va ser rebut per una gran ovació, tot i les minoritàries esbroncades que van anar minvant.

La passió que ha despertat Sanders en els seus seguidors és tan gran que ell ja no la controla i, tot i que dóna suport a Clinton, desenes dels delegats que el representen en la Convenció Demòcrata van assegurar que li donaran suport al vot previst per a aquesta nit i que constitueix un dels moments més emocionants de la convenció.

"Tinc l'esperança que Bernie surti nominat. Absolutament. Vull el millor per a aquest país i Bernie té una plataforma genial que cobreix tothom i tots els assumptes importants que estan destruint el nostre planeta, la nostra gent i el nostre país", va dir a Efe Loraie Robles, representant de Florida.

Embolicada en una bandera nord-americana, Loraie Robles es va mantenir dempeus ahir a la nit durant bona part de l'esdeveniment per mostrar la seva pancarta blau cel amb el nom de Sanders.

Com marca la tradició, aquesta nit, primer Alabama i Wyoming l'últim, el portaveu de cada estat lloarà la història, geografia i diversitat de la seva regió per després emetre el vot dels seus delegats, que segurament no serà unànime perquè els representants tindran total llibertat per votar qui desitgin. No obstant això, podria ser que Sanders jugués un paper més important del que es preveia i imités un elegant gest que va tenir l'exprimera dama a la Convenció Demòcrata del 2008.

Llavors, alguns delegats van votar per Clinton, la perdedora de les eleccions primàries, però ella, com a part de la delegació de Nova York, va demanar que s'aturés la votació perquè el jove senador Barack Obama fos proclamat com a candidat presidencial de manera unànime.