La Complutense suspèn Monedero pels seus treballs a Veneçuela

29.07.2016 | 00:00

La Universitat Complutense de Madrid ha suspès el professor i cofundador de Podem Juan Carlos Monedero de les seves funcions durant sis mesos per les seves activitats d'assessoria a Veneçuela i Bolívia, segons van informar fonts universitàries.
La Complutense va obrir un expedient disciplinari a Monedero el novembre del 2015 després de la denúncia del col·lectiu de funcionaris públics Manos Limpias per una "presumpta vulneració" de la Llei d'incompatibilitats per les seves activitats amb Veneçuela.
L'expedient ha finalitzat i determinat que el cofundador de Podem ha comès una falta "molt greu". A partir d'ara, la universitat podrà iniciar un procediment administratiu per reclamar a Monedero el 10% de les quantitats que ha deixat de percebre per les activitats d'aquest professor de la Facultat de Ciències Polítiques a Veneçuela i que va dur a terme sense tenir l'autorització prèvia dels responsables de la universitat.
Monedero va dur a terme estudis i treballs d'assessoria per a països com Veneçuela i Bolívia pels quals va cobrar 425.000 euros el 2013. El mateix Monedero va reconèixer el febrer del 2015 que havia fet una declaració complementària per la qual va pagar uns 200.000 euros a Hisenda, encara que va puntualitzar que això no significava que hi hagués un error en la tributació pels treballs de consultoria que havia fet en països llatinoamericans. A més, va negar que Podem s'hagués finançat amb diners procedents de Veneçuela.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

El PDECat fa una crida als catalans que se senten ´orfes´ i ´decebuts´

El PDECat fa una crida als catalans que se senten ´orfes´ i ´decebuts´

La coordinadora general del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat), Marta Pascal, va fer una...

Jornada històrica dels castellers de Vallls

La Vella de Valls fa la millor actuació castellera de tots els temps per Santa Úrsula

El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

L'edat mitjana al primer matrimoni s'ha endarrerit tres anys des del 2005 i se situa en 34,7 i...

Enllaços recomanats: Premis cinema