El Col·legi de Pedagogs de Catalunya va alertar ahir del buit d'activitats públiques per als nes que es produeix en els mesos d'estiu, especialment a l'agost, i que afecten sobretot els fills de famílies en situació de vulnerabilitat. La vocal de l'àrea social del Col·legi de Pedagogs de Catalunya, Montserrat Juanpere, va denunciar a Efe que l'"elevat" cost econòmic que suposa poder participar en unes activitats a l'agost, l'oferta pública de les quals és gairebé "inexistent", provoquen que molts nens quedin "sense alternatives" a la cura paterna.

Aquesta situació evidencia la "fragilitat i la falta de recursos" de molts nuclis familiars, l'atenció dels fills dels quals es veu sotmesa a "la improvisació i la delegació", segons un informe aprovat per la Junta del Col·legi de Pedagogs de Catalunya. La pedagoga concreta com a factors "determinants" per poder participar en activitats d'estiu "la situació sociofamiliar de les famílies" i exposa que "disposar d'una xarxa familiar extensa i un context disposats a col·laborar en l'atenció dels nens" ajuda a "no deixar els fills a la intempèrie del desert estival". Durant els mesos d'estiu, són molts els pares que han de seguir treballant, o que en aquest moment de l'any "troben una ocupació estacional", que sovint és "ocasional i precària", per la qual cosa "fer front econòmicament a les activitats de l'estiu i sobretot de l'agost els és molt difícil", afegeixen els pedagogs.

Com en altres àmbits, disposar de recursos "permet alternatives i opcions", va dir Juanpere, que constata que les activitats d'estiu "no són econòmiques" i "no estan a l'abast de les butxaques més modestes, ni de les famílies en situació de pobresa", un aspecte, va detallar, que "no sempre depèn del fet que els pares tinguin o no feina". A partir de la seva experiència com a pedagoga en un Equip d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència, que atén nens en situació de risc, Juanpere va valorar com a "molt negatiu" el fet de no poder accedir a les activitats d'estiu, cosa que s'uneix a la manca de vacances de qualitat amb els pares, que treballen aquests mesos.