Salvament Marítim i la Guàrdia Civil van rescatar ahir com a mínim 118 immigrants d'origen magrebí que viatjaven en pastera en cinc assistències diferents a les rodalies de les costes d'Almeria, Cartagena i Alacant, on se'n buscaven dotze més en el tancament de l'edició d'aquest diari.

A les 05.00 hores de la matinada d'ahir van arribar al port en bon estat de salut 25 algerians que havien estat rescatats al sud-est de l'illa d'Alborán, en aigües d'Almeria.

Poc abans de les nou de la nit de dissabte un vaixell va albirar l'embarcació amb els immigrants a unes 50 milles nàutiques d'Alborán i va alertar de la seva presència. Fins a la localització van acudir l'helicòpter Helimer 202 i l'embarcació Salvamar Denébola, que finalment va rescatar els algerians.

Al port d'Almeria, els immigrants van ser atesos per voluntaris de la Creu Roja abans de ser posats a la disposició de la Policia Nacional. Uns altres 19 homes d'origen magrebí van ser rescatats ahir al matí d'una pastera interceptada a 25 milles nàutiques a l'est de Carboneras (Almeria).

El centre coordinador de Salvament Marítim a Cartagena (Múrcia) va alertar al d'Almeria al voltant de les nou del matí l'albirament d'una embarcació pneumàtica amb immigrants. Un pesquer també va veure la pastera i va romandre-hi a prop fins que al voltant de les deu del matí va arribar la Salvamar Algenib, que va rescatar els 19 immigrants.

Els magrebins, que presentaven un bon estat de salut, van arribar a les instal·lacions portuàries minuts abans de les 13:30 hores.

A Cartagena, l'embarcació Salvamar Mimosa de Salvament Marítim va rescatar 30 immigrants en un aparent bon estat de salut, entre els quals tres dones i dos nens menors d'un any, que viatjaven en una pastera i que van ser traslladats al port de Cartagena (Múrcia).

Al voltant de les 12:00 hores, el centre coordinador de Salvament Marítim a Almeria va rebre l'avís d'un vaixell que alertava de l'albirament d'aquesta pastera a unes 60 milles al sud de Cartagena, va informar l'organisme. Amb altres sortides, al final es van rescatar 118 persones.