El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, va demanar ahir que no es tinguin "visions alarmistes" sobre el fenomen de la venda ambulant a la capital catalana, ja que en poques setmanes han aconseguit reduir la xifra de manters, que ha passat de 800 a 300. Pisarello va reconèixer que la presència de manters per exercir la venda ambulant irregular era un "problema molt gran" a Barcelona "fa unes setmanes", si bé ara aquest fenomen "s'ha reduït de manera substancial".

"Teníem prop de 800 venedors irregulars al passeig Joan de Borbó. Ara hem passat a una xifra d'uns 300 en el conjunt de la ciutat, per tant, és un fenomen que ha baixat", va destacar Pisarello.

El primer tinent d'alcalde de l'equip d'Ada Colau va destacar que aquest descens s'ha aconseguit en una "època molt complicada", en què la venda ambulant s'expandeix pels municipis turístics de tota la costa catalana.

"No hem de tenir visions alarmistes", va dir Pisarello, que va recordar que el consistori de Colau ha mantingut des del primer dia que per aturar la venda ambulant no hi ha "varetes màgiques", ja que no es pot resoldre "de la nit al dia".