Almenys 85 persones van resultar ferides per talls de vidre i traumatismes oculars per impacte de suros, de les quals 8 van ser evacuades a hospitals, durant la baixada de Celedón, que és el tret de sortida de les festes estiuenques de la Blanca a Vitòria.

Fonts municipals van informar que 85 persones havien estat ateses als voltants de l'espai festiu de la plaça de la Virgen Blanca, on desenes de milers de persones van celebrar ahir a les sis de la tarda la baixada de Celedón, acte en el qual, segons la tradició, es destapen milers d'ampolles de cava per celebrar l'arrencada de les festes.

De les 85 persones que van ser ateses, vuit van ser evacuades als hospitals, set d'elles per talls complicats per vidre que requerien intervenció quirúrgica, i una per un traumatisme ocular sever causat per l'impacte del suro d'una ampolla.

La majoria dels lesionats, uns 55, van ser assistits en els diferents punts de la Creu Roja col·locats en zones cèntriques, prop de la plaça de la Virgen Blanca, i trenta més van acudir a l'hospital avançat de la plaça d'Espanya.