El secretari general del Grup Parlamentari Ciutadans, Miguel Gutiérrez, va advertir que si la presidenta del Congrés, Ana Pastor, no fixa una data per a la investidura "no hi haurà govern; i si no hi ha govern no hi haurà pressupostos", amb la qual cosa Espanya serà multada per la UE "i els fons estructurals quedaran congelats". Gutiérrez va recordar que estan en joc 6.000 milions d'euros si no hi ha uns pressupostos aprovats a mitjan octubre.

En una roda de premsa Gutiérrez va assegurar que C's està disposat a parlar amb Rajoy dels temes urgents, que són "el sostre de despesa i els pressupostos". En aquest sentit, va assegurar que Albert Rivera anirà a la reunió d'aquesta setmana amb Rajoy "amb la idea d'escoltar què diu el candidat del rei per a la investidura". El dirigent de C's va insistir a posar pressió al PSOE, afirmant que no es pot estar en el "bloqueig permanent" i va demanar a "altres partits de la Cambra, no només al PSOE, que facin el gest que ja ha fet C's per desbloquejar Espanya".

Ciutadans també va desmentir categòricament que tingui la intenció de canviar l'abstenció pel sí en la investidura de Rajoy.