El ple del Senat brasiler va aprovar per 59 vots a favor i 21 en contra un informe que demana continuar el judici polític contra la presidenta suspesa, Dilma Rousseff, que d'aquesta manera queda a només un pas de la seva destitució.

L'aprovació de l'informe, que acusa la mandatària de greus irregularitats fiscals que arriben a qualificar d'"atemptat contra la Constitució", portarà a una nova i última sessió del ple del Senat, que s'ha de celebrar a final d'aquest mateix mes. En aquesta sessió, que serà convocada per la Cort Suprema, Rousseff serà despullada del seu mandat si així ho decideix una majoria qualificada de 54 vots entre 81 possibles, el que suposa les dues terceres parts del ple del Senat. Si s'arribés a l'extrem de la destitució, el mandat que s'acaba l'1 de gener del 2019 serà completat per Michel Témer, qui com a vicepresident substitueix Rousseff des del passat 12 de maig, quan va ser suspesa de les seves funcions per respondre al procés. Al llarg dels debats que es van desenvolupar durant unes 16 hores, dirigits pel president de la Cort Suprema, Ricardo Lewandowski, els defensors de Rousseff i els favorables a la seva destitució van creuar dures paraules, malgrat que van ser instats pel magistrat a despullar-se de totes les "passions partidàries".

Un dels discursos més encesos és el que va pronunciar el senador Lindbergh Farias, del Partit dels Treballadors, que va denunciar el procés com "un cop, una farsa i un frau" a la Constitució, que va atribuir a l'"elit econòmica" del país. "Si volen lluita de classes, estem preparats per combatre el Parlament i els carrers d'aquest país", va proclamar el senador del Partit dels Treballadors.