El senat brasiler deixa la presidenta Rousseff a un pas de la destitució

Els senadors aproven un informe contra la mandatària per 59 vots a favor i 21 vots en contra

11.08.2016 | 00:00

El ple del Senat brasiler va aprovar per 59 vots a favor i 21 en contra un informe que demana continuar el judici polític contra la presidenta suspesa, Dilma Rousseff, que d'aquesta manera queda a només un pas de la seva destitució.
L'aprovació de l'informe, que acusa la mandatària de greus irregularitats fiscals que arriben a qualificar d'"atemptat contra la Constitució", portarà a una nova i última sessió del ple del Senat, que s'ha de celebrar a final d'aquest mateix mes. En aquesta sessió, que serà convocada per la Cort Suprema, Rousseff serà despullada del seu mandat si així ho decideix una majoria qualificada de 54 vots entre 81 possibles, el que suposa les dues terceres parts del ple del Senat. Si s'arribés a l'extrem de la destitució, el mandat que s'acaba l'1 de gener del 2019 serà completat per Michel Témer, qui com a vicepresident substitueix Rousseff des del passat 12 de maig, quan va ser suspesa de les seves funcions per respondre al procés. Al llarg dels debats que es van desenvolupar durant unes 16 hores, dirigits pel president de la Cort Suprema, Ricardo Lewandowski, els defensors de Rousseff i els favorables a la seva destitució van creuar dures paraules, malgrat que van ser instats pel magistrat a despullar-se de totes les "passions partidàries".
Un dels discursos més encesos és el que va pronunciar el senador Lindbergh Farias, del Partit dels Treballadors, que va denunciar el procés com "un cop, una farsa i un frau" a la Constitució, que va atribuir a l'"elit econòmica" del país. "Si volen lluita de classes, estem preparats per combatre el Parlament i els carrers d'aquest país", va proclamar el senador del Partit dels Treballadors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Jornada històrica dels castellers de Vallls

La Vella de Valls fa la millor actuació castellera de tots els temps per Santa Úrsula

El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

L'edat mitjana al primer matrimoni s'ha endarrerit tres anys des del 2005 i se situa en 34,7 i...

Iceta avança que el PSC «desobeirà» encara que canviï la relació amb el PSOE

Iceta avança que el PSC «desobeirà» encara que canviï la relació amb el PSOE

El primer secretari diu que el PSOE "té dret" a repensar la relació amb els socialistes catalans

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema