La policia de Nova York continua avui la cerca d'un home que divendres va matar un imam i el seu assistent prop d'una mesquita al comtat de Queens, en un cas que ha provocat protestes de la comunitat musulmana.

La policia ha publicat un retrat robot del sospitós mentre agents del Grup de Tasques de Crims d'Odi participen en la recerca, segons fonts policials, que van advertir que encara és d'hora per determinar els motius del doble assassinat.

Els fets van ocórrer la tarda de dissabte quan un home es va apropar al clergue Maulama Akonjee, de 55 anys, i al seu ajudant Thara Uddin, de 64, i els va disparar per l'esquena a plena llum del dia, prop de la mesquita Al Furqan Jame Masjid, al barri d'Ozone Park.

"Això és un cas de crim d'odi en tota regla. El meu sogre era un imam respectat i que sempre vestia els seus vestits tradicionals", va afirmar Momin Ahmed, que es va identificar com a gendre de la víctima, al periòdic New York Post.

La policia té ja el relat de diversos testimonis que van veure un home amb una pistola i imatges de les càmeres de seguretat en les quals es veu el sospitós seguint els passos de l'imam i el seu assistent i corrent després dels trets amb una pistola a la mà.

Un portaveu de la policia va explicar que, en el moment del crim, Akonjee portava mil dòlars a la butxaca, però el sospitós no es va emportar els diners, segons publica en la seva edició digital el diari The New York Times.

Poc després del tiroteig, centenars de persones es van congregar als voltants de la mesquita per protestar pel que va passar al crit de "volem justícia", acompanyats per autoritats religioses i líders polítics com el regidor Eric Ulrich.

Discurs islamòfob

"Això no és el que haurien de ser els Estats Units. La culpa del que ha passat la té (el candidat republicà) Donald Trump. Amb el seu discurs ha creat islamofòbia", va declarar Khairul Islam, un veí d'Ozone Park que es va apropar fins a la mesquita, al periòdic Daily News.