La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va rebre ahir la notificació del Tribunal Constitucional (TC) que l'adverteix de possibles responsabilitats penals si s'aplica el full de ruta independentista, i va afirmar que els "conflictes polítics" s'han de resoldre amb diàleg.

Forcadell va anunciar en un missatge al seu compte de Twitter que havia rebut la notificació del Constitucional que recull la suspensió de les conclusions de la comissió d'estudi del Procés Constituent del Parlament, aprovades a final del juliol.

El dia 2 d'agost passat, el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, i els consellers del Govern van rebre personalment una notificació de l'Alt Tribunal perquè paralitzessin qualsevol iniciativa que ignorés la suspensió del full de ruta sobiranista, advertint-los de les eventuals responsabilitats penals si no ho fan.

Un dia després, el 3 d'agost, diversos membres de la Mesa del Parlament van rebre també una notificació del Constitucional, en la qual es recull la suspensió de les conclusions de la comissió d'estudi del Procés Constituent de la cambra catalana.

En aquest document s'insta els membres de la Mesa a paralitzar qualsevol iniciativa relacionada amb el desplegament del procés constituent i del full de ruta independentista, i adverteix d'eventuals responsabilitats penals en cas d'incompliment.

La notificació als membres del màxim òrgan del Parlament no és exactament la mateixa que la que van rebre el President català i els consellers, ja que insta els representants de la Mesa a elaborar en el termini de 20 dies hàbils un informe sobre si les actuacions parlamentàries que van donar lloc a l'aprovació de les conclusions de l'esmentada comissió "han contravingut" les instruccions prèvies del Constitucional.

No obstant això, a causa del període estival, no tots els membres de la Mesa van rebre la notificació de l'Alt Tribunal, entre els quals s'inclou la presidenta de la cambra catalana, de manera que a partir d'ahir disposa d'aquests 20 dies hàbils per elaborar l'informe requerit pel Constitucional.

"Rebuda notificació", va escriure la presidenta de la cambra catalana al seu compte de Twitter, i va afegir: "reitero que en els estats democràtics els conflictes polítics es resolen políticament amb diàleg i acords i no al TC". Qui també va rebre ahir la notificació de l'Alt Tribunal va ser el diputat de Catalunya Sí que es Pot Joan Josep Nuet, que també ho va comunicar via Twitter.