El líder dels populars catalans, Xavier García Albiol, va assegurar, ahir, a Catalunya Ràdio, que treballen en un nou model trilingüe a l'escola que substitueixi la immersió. Una proposta que el PPC defensa "des de fa 10 anys" i que no suposa cap "atac" a la llengua catalana.

De fet, Albiol va negar que l'ús del català estigui retrocedint i que, per tant, mereixi ser protegit. "L'espai del català al carrer és molt superior al de fa 10 anys", va subratllar. El coordinador general del PPC va descartar desavinences importants amb C's en la resta de temes i es va mostrar convençut que arribaran a un acord.

Sense possibilitat de recórrer als partits nacionalistes, el PSOE és l'únic soci potencial per avalar el pacte. Ara bé, Albiol va afirmar amb seguretat que, si depèn de Pedro Sánchez, Espanya tindrà eleccions el 25 de desembre.

"Hi ha el convenciment generalitzat que, si depèn de Pedro Sánchez, sí (que hi haurà eleccions). Ell és el polític més egoista dels últims anys", va destacar. Albiol també va lamentar la deriva independentista i "radical" dels convergents, que impossibilita un acostament de cara a la investidura.

D'altra banda, va afirmar que no hi ha carpeta catalana en les negociacions entre PP i C's per la investidura de Rajoy, segons van explicar fonts dels dos partits.