El govern dels EUA segueix ferm en el seu objectiu de culminar les negociacions de l'acord d'inversions i lliure comerç (TTIP) amb la Unió Europea (UE) abans que s'acabi l'any, segons va afirmar ahir la Casa Blanca.

"Continuem treballant cap a l'objectiu de completar aquestes negociacions abans que finalitzi l'any", va comentar en la seva roda de premsa diària el portaveu de la Casa Blanca, Josh Earnest.

El president francès, François Hollande, va dir ahir que París demanarà a final de setembre als seus socis europeus la fi de les negociacions del TTIP amb els EUA i fa uns dies el ministre alemany d'Economia, Sigmar Gabriel, va donar per fracassades "de facto" aquestes converses.

Earnest va declarar ahir que hi ha "aspectes significatius de l'acord que necessiten ser negociats" i, per això, el president dels EUA, Barack Obama, enviarà el seu representant de Comerç Exterior, Michael Froman, a Europa "d'aquí a un parell de setmanes" perquè prossegueixi les converses.

En la mateixa línia que el que ha expressat Earnest, la secretària de Comerç dels Estats Units, Penny Pritzker, va afirmar ahir que el govern d'Obama segueix completament compromès amb la negociació del TTIP.

"Estem en un procés per veure si podem aprovar-lo. Tota la nostra Administració continua completament compromesa amb aquest acord", va indicar Pritzker en una conferència de premsa a Nova Delhi. Pritzker va dir que els acords "són sempre difícils d'aconseguir, particularment els acords multilaterals de comerç", però va subratllar que el TTIP és una de les màximes prioritats del govern d'Obama, que finalitza el seu mandat el pròxim gener.