El tinent d'alcalde de Barcelona Jaume Asens va proposar ahir celebrar a Catalunya un referèndum independentista i unes "eleccions constituents" en un mateix dia, i va asseverar que la seva formació, Barcelona en Comú, no descarta confluir amb la CUP en uns pròxims comicis catalans.

En ple debat sobre el full de ruta sobiranista, Jaume Asens, membre de l'equip de govern de l'alcaldessa Ada Colau, va llançar ahir una nova proposta. "Una possibilitat seria fer el referèndum i les eleccions constituents el mateix dia", va afirmar l'advocat en una entrevista al diari digital Crític. D'aquesta manera, hi hauria dues urnes, una per a la papereta del partit i l'altra per votar sobre la independència, una fórmula que Asens creu que contribuiria a incentivar la participació dels contraris a la secessió.

També el quart tinent d'alcalde va afirmar que li semblaria "desitjable" una aliança electoral amb la CUP: "Barcelona en Comú no descarta confluir amb la CUP en unes eleccions catalanes", va assegurar el tinent d'alcalde barceloní.