Almenys 10 persones van resultar mortes i 60 més ferides després d'una explosió que va tenir lloc en un mercat a la ciutat de Davao, al sud-est de les Filipines. El portaveu de la presidència filipina, Ernesto Abella, va assenyalar que encara es desconeixien les causes de la deflagració, ocorreguda cap a les 11 de la nit, hora local. "L'explosió ha causat la mort d'almenys 10 persones i n'ha ferit 60 més, però encara no tenim una causa exacta de la mateixa, ho estem investigant", va afirmar Abella.

Fins a la zona de l'explosió es van desplaçar nombrosos policies de la unitat d'Operatius de l'Escena del Crim per investigar les causes de la deflagració. "Estem portant a terme una investigació exhaustiva per determinar les causes de l'explosió, i s'han establert punts de control a totes les zones de sortida de la ciutat", va assegurar el cap de la Policia de la província de Davao, Manuel Gaerlan. Per la seva banda, el director de la Policia Nacional de les Filipines, Ronald de la Rosa, va declarar l'alerta roja a la ciutat meridional.

El president filipí, Rodrigo Duterte, que ha estat al capdavant de Davao durant més de dues dècades, havia viatjat ahir fins a la ciutat per presenciar la inauguració d'una terminal de transport marítim. Duterte va ser elegit president a les eleccions del maig passat, i la seva campanya presidencial es va basar en la mà dura contra les drogues. El fill del president i actual alcalde de Davao, Paolo Duterte, va explicar que el seu pare era lluny del lloc on es va produir l'explosió.

La deflagració va tenir lloc en una zona concorreguda de la ciutat, prop de l'hotel d'alt nivell Marco Polo, popular entre els turistes i homes de negocis.

Davao està ubicat a l'illa meridional de Mindanao, una convulsa zona de les Filipines on operen diversos grups rebels, entre els quals Abu Sayyaf, uns radical islàmics que s'han declarat seguidors de l'Estat Islàmic i que han protagonitzat alguns dels atacs terroristes més sagnants del país.

Dilluns passat, enfrontaments entre Abu Sayyaf i l'exèrcit de les Filipines a la ciutat meridional de Patikul, a la província de Sulu, van deixar almenys 15 soldats i uns 30 rebels morts.